4 sposoby rozpalania grilla
Nic nie przebije zapachu grillowania na węglu i jest mnóstwo sposobów, aby szybko poczuć ten cudowny zapach lata. Oto wskazówki dotyczące czterech różnych sposobów rozpalania grilla. Sprawdź sam i przekonaj się, który jest najlepszy!
Pamiętaj!
Rozpalaj grilla odpowiednio wcześnie! Osiągnięcie odpowiedniego żaru może chwilę zająć. Z zasady dobrze jest rozpalić grilla na pół godziny przed rozpoczęciem grillowania.
1
Zapalarka do grilla – widelec
Dzięki zapalarce do grilla w kształcie widelca palenisko szybko się rozżarzy. Wystarczy umieścić ją pod węglem lub brykietami i poczekać, aż pojawi się żar – prosta metoda bez użycia środków chemicznych!
2
Zapalarka do grilla – komin
Wiele osób uwielbia komin do rozpalania, ponieważ jest prosty w użyciu, a palenisko żarzy się równomiernie. Umieść papier pod kominem, napełnij go węglem grillowym lub brykietami i rozpal! Gdy zawartość pokryje się szarym popiołem, wysyp ją poza grill.
3
Podpałka
W razie braku innych produktów zastosowanie podpałki jest popularnym (i skutecznym) sposobem rozpalania grilla węglowego. Wlej, odczekaj, aż zaschnie, a następnie użyj długiej zapalarki, aby uniknąć oparzeń.
4
Palnik gazowy
Zwykły palnik gazowy ma wiele zastosowań. Możesz użyć go do wypalenia chwastów, przygotowania crème brulée lub rozpalania grilla! Trzymaj go przy węglu, nałóż pokrywę i czekaj na pojawienie się odpowiedniego żaru.
0 produktów
Wyświetlono 0 z 0 produktów